První přípravný zápas sezóny: Dynamiters nestačili na Orly z Lanškrouna

8.9.2024

B l a n s k o – V pátek 30. srpna 2024 se na zimním stadionu v Blansku odehrál první přípravný zápas hokejistů Dynamiters Blansko HK proti HC Orli Lanškroun, účastníkovi Krajské ligy mužů Pardubického kraje. Hostující tým nakonec zvítězil 7:5, ale zápas přinesl řadu zajímavých momentů a poznatků pro blanenský tým, který do přípravy vstoupil s novým trenérem a pěti novými tvářemi z ročníku 2004, zapojenými díky spolupráci s druholigovou Technikou Hockey Brno.

První třetina začala pro Dynamiters nepříjemně, když hosté hned ve druhé minutě otevřeli skóre rychlou brankou. Blanenský tým však dokázal rychle odpovědět. Po brankách Grünwalda a Olivy domácí první třetinu otočili ve svůj prospěch a odcházeli do šatny s vedením 2:1.

V druhé třetině Dynamiters hned z kraje využili přesilovou hru, když se prosadil Fojt a zvýšil náskok na 3:1. Poté však začala fáze plná nepřesností a chyb na obou stranách, které oba týmy trestaly. Domácí Müller po samostatném úniku přidal další gól, ale Lanškroun dokázal lépe zužitkovat chaotické pasáže zápasu a po druhé třetině otočil skóre na 4:5 z pohledu domácích.

Ve třetí třetině se začaly projevovat fyzické síly, které Dynamiters postupně docházely. S přibývajícími osobními chybami a nepřesnostmi soupeř dokázal využít své zkušenosti a přidal další dva góly. Ačkoliv domácí veterán Němec dokázal skórovat a Dynamiters bojovali o vyrovnání, Lanškroun si svůj náskok udržel a zpečetil výhru na konečných 7:5.

Hodnocení trenéra Dynamiters: „Byl to první zápas sezóny a tým má před sebou ještě hodně práce. Máme nové hráče, nový herní systém a tyto věci potřebují čas, než si sednou. Získali jsme ale mnoho cenných poznatků, na kterých budeme stavět a připravíme se na začátek sezóny.“

Blanenský tým děkuje všem fanouškům a zástupcům mládežnického hokejového oddílu HC Rytíři Blansko, kteří si našli cestu na stadion i přes horké počasí. Podpora byla cítit a tým se těší na další zápasy.

Dynamiters se nyní připravují na další přípravný zápas, který odehrají v pátek 6. září 2024 proti Spartaku Velká Bíteš, a o den později se zúčastní tradičního turnaje v Lanškrouně, kde sehrají odvetu s domácím týmem a utkají se také s týmem HC Náchod.

SPOLUFINANCOVÁNO:

MEDIÁLNÍ PARTNER:

Tabulka krajské ligy

#TýmZVVPPPPSkóreB
1SK Prostějov 1913
2HK Kroměříž
3HOKEJ Uherský Ostroh
4Dynamiters Blansko HK
5HC SPARTAK Uherský Brod
6HC Lvi Fosfa Břeclav
7HC Boskovice
8HC Uherské Hradiště
9HC Brumov-Bylnice